main logo
530

Festivalul Mâinile mamei s-a desfăşurat la Nisporeni

Mâinile mamei este genericul unui festival în contextul sărbătorilor pascale, desfăşurat ieri în oraşul Nisporeni.

Festivalul Mâinile mamei s-a desfăşurat la Nisporeni

Evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, iar în acest an a avut şi un mesaj de caritate, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, de Duminica Mironosițelor, cu binecuvântarea  Episcopiei de Ungheni și Nisporeni,  în orașul Nisporeni să se desfășoare Festivalul cântecului pascal “Hristos a Înviat” și expoziția  “Mâinile mamei”.

Meșteșugari din țară, precum și din România şi Ucraina, și-au dat întâlnire în această localitate pentru a slăvi două importante sărbători creştine – Învierea Domnului şi Duminica Mironosiţelor. 

Vizitatorii au avut parte de un spectacol muzical, o expoziție cu vânzare a obiectelor de artizanat și a specialităţilor culinare autohtone. Banii din urma vânzărilor urmează să ajungă la doi copii, de 5 și 7 ani, din orașul Nisporeni, care suferă de maladii grave.

”Rugămintea noastră a fost de a fi prezenți într-un număr cât mai mare, pentru a valorifica tezaurul zonei, să vedem frumoasele noastre tradiții creștinești, dar mai cu seamă - prin prezența noastră - să aducem un aport și să dăm o mică speranță acestor două familii care se află la grea încercare”, a menţionat Ştefan Râmbu, clericul Catedralei Episcopale din raionul Ungheni.

„Obiectivul acestui festival este de a valorifica tezaurul creaţiei populare cu caracter religios, de a familiariza tinerele generaţii cu cântecul şi tradiţiile pascale şi de a promova obiceiuri şi datini creştine ce ţin atât de sărbătorile pascale, de ritualuri creştine, cât şi de caritate. 

Pentru că binefacerea este unul din stâlpii creştinătăţii ortodoxe. Cei prezenţi la acest festival, fie prin cântec, fie  prin expoziţie, fie prin donaţii, au arătat tradiţiile din zonele localităţilor din care au venit", au explicat surse de la Episcopia de Ungheni şi Nisporeni.

De mai mulţi ani, festivaluri, expoziţii şi concursuri cu tematică pascală au devenit tradiţionale în mai multe raioane ale ţării. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării