main logo
496

Festivalul Filmului Chinezesc va fi organizat pentru prima dată în Moldova

Prima ediție a Festivalului Filmului Chinezesc va fi inaugurată la Chișinău pe 12 decembrie. Ceremonia de deschidere se va defășura la Cineplex Loteanu, la ora 17:00, urmată de o proiecție a filmului.

Festivalul Filmului Chinezesc, organizat pentru prima dată în MoldovaFoto: ipn.md

Președintele festivalului de film, Zhang Xiaobai, a subliniat că scopul festivalului este „de a folosi marele ecran pentru a permite poporului moldovean să înțeleagă istoria reformei chineze prin intermediul culturii chineze. Sperăm că aceasta va fi prima ediție a unei serii lungi de ediții ale Festivalului de Film Chinezesc în Republica Moldova și că va servi drept punte de legătură între pasionații de film și operatorii de cinematografie din cele două țări”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Suntem onorați să ne aflăm aici, în capitala Republicii Moldova, un oraș bogat în cultură și farmec, cu care avem o lungă prietenie. În acest an, China și Moldova sărbătoresc cea de-a 30-a aniversare a relațiilor diplomatice”, a afirmat Zhang Xiaobai.

El a adăugat că în 2016 au fost lansate festivaluri de film chinezesc în Germania și Italia. 

Aceste inițiative „au jucat un rol activ în promovarea înțelegerii reciproce și a prieteniei între chinezi, germani și italieni. Succesul din aceste țări ne-a învățat un lucru: festivalurile de film sunt esențiale în promovarea înțelegerii și aprecierii reciproce între oameni din țări diferite. Prietenia dintre oameni este cheia fundamentală a unor relații solide între state”.

Ceremonia de deschidere va include o proiecție a filmului „Hold Your Hands”, bazat pe povestea reală a satului 18 Cave Village, care reflectă miracolul eradicării sărăciei în China. 

Datorită poveștii sale fascinante, priceperii actorilor și coregrafiei impresionante, pelicula a câștigat numeroase premii și aprecieri din partea juriilor de la numeroasele festivaluri de film la care a participat.

Festivalul este organizat de Guang Hua Cultures et Media și Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării