main logo
1457

Festival cu tradiţii la Domulgeni: Data, ora și locația evenimentului

Festivalul Tradițiilor „Duminica Mare” va avea loc duminică, 4 iunie, în satul Domulgeni, raionul Florești. Acesta are drept scop valorificarea tradițiilor și obiceiurilor populare de Duminica Mare, atragerea publicului în procesul de transmitere, diseminare a folclorului muzical-coregrafic și dezvoltare a turismului rural.

Festival cu tradiţii la Domulgeni: Data, ora și locația evenimentului

„Oaspeţii sunt aşteptaţi în satul Domulgeni, pe valea Răutului, începând cu ora 11:00, pentru a se bucura de o atmosferă încântătoare, asigurată de artiști, meșteri populari și producători autohtoni. În cadrul evenimentului, alături de Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc”, vor evolua 12 ansambluri folclorice din țară, iar 10 meșteri populari de pe ambele maluri ale Prutului îşi vor expune cele mai reprezentative lucrări. În recital: Mihai Ciobanu, Nătălița Munteanu, Silvia Zagoreanu”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Băștinașii vor pregăti bucate şi preparate locale după vechile rețete din zonă, iar participanții la eveniment vor avea ocazia să guste din toate.

Festivalul, care a ajuns la cea de-a XI-a ediție, este organizat anual de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural, Consiliul Raional Florești și Primăria satului Domulgeni.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării