main logo
729

Fermierii vor bloca traseele naţionale şi vor aduce tehnica agricolă în PMAN

Ignoranţa autorităţilor scoate din nou fermierii în stradă. Pe 15 aprilie, agricultorii vor bloca traseele naţionale în semn de protest faţă de lipsa unor măsuri de susţinere din partea Guvernului.

Fermierii vor aduce tehnica agricolă în PMANProtestul va continua pe 1 mai, dar se va muta în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Foto: jurnal.md

Dacă nici de data aceasta nu vor fi auziţi, protestul va continua pe 1 mai, dar se va muta în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Agricultorii vor aduce tehnica agricolă în centrul capitalei şi vor rămâne acolo până vor fi auziţi.

Principalele solicitări ale fermierilor sunt majorarea fondului de subvenţionare până la 1,2 miliarde de lei, oferirea suportului financiar de la stat în avans, acordarea unor credite facile în scopul modernizării agriculturii precum şi instituirea funcţiei de consilier economic responsabil pentru promovarea producţiei autohtone pe lângă ambasadele Republicii Moldova.

Amintim că pe 27 martie, sute de fermieri au protestat în mai multe raioane ale ţării. Agricultorii şi-au scos tehnica de lucru, dar nu au blocat traseele naţionale, însă nu au fost auziţi de autorităţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării