main logo
316

Fermierii, îndemnați să adapteze producția la schimbările climatice

Oamenii de ştiinţă îndeamnă fermierii moldoveni să adapteze producţia la schimbările climatice.

Fermierii, îndemnați să adapteze producția la schimbările climaticeImagine simbol

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a comunicat agenţiei Infotag că acest lucru a fost discutat la o şedinţă în cadrul căreia specialiştii ministerului împreună cu oamenii de ştiinţă au discutat despre cum să aleagă cele mai bune culturi pentru fiecare regiune a ţării, în funcţie de clima şi solul local, transmite Știri.md.

În timpul discuţiilor, oamenii de ştiinţă au subliniat importanţa adaptării tehnologiilor agricole moderne şi a metodologiilor de aplicare a îngrăşămintelor pentru a creşte productivitatea şi a reduce impactul schimbărilor climatice.

„Oamenii de ştiinţă consideră că îngrăşămintele utilizate corespunzător pot spori rezistenţa plantelor la secetă. De exemplu, în sudul ţării, unde precipitaţiile sunt mai reduse, se recomandă cultivarea cerealelor, strugurilor şi legumelor, în special cu ajutorul sistemului de irigaţii”, se arată în comunicat.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a subliniat că „practicile şi tehnologiile testate şi demonstrate de oamenii de ştiinţă sunt necesare pentru a asigura viitorul agriculturii în faţa provocărilor climatice şi economice”.

În acest an, Ministerul Agriculturii a intensificat cooperarea cu mediul academic pentru a preveni efectele negative ale schimbărilor climatice.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării