main logo
7380

Fermierii au ajuns la Parlament: I-au adus canistre lui Bolea

Fermierii disperați au ajuns cu protestul în fața Parlamentului și-l așteaptă pe „împăratul Grosu” la discuții. Au adus cu ei și canistre pentru ministrul Agriculturii, în care să pună „motorina promisă de doi ani, care așa și nu a mai ajuns la destinație”.

Fermierii au ajuns la Parlament: I-au adus canistre lui BoleaColaj: Știri.md

„Fermierii vin la Grosu nu pentru că e președinte de Parlament, dar pentru că e liderul partidului de la guvernare pe care și ei l-au sprijinit. Din punctul meu de vedere, este criminal când de opt zile agricultorii stau în stradă și nimeni din autorități nu iese să discute cu ei. În România, peste trei ore au început discuții și au găsit soluții. Acolo s-a simțit că există respect față de ramură”, a declarat Alexandru Slusari, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Le-am adus recipiente, le putem aduce și mai multe, că se plângeau că nu au în ce păstra motorina. Le aducem și din metal canistre și sperăm că măcar în al 12-lea ceas va ieși cineva din acest edificiu să discute cu noi”, a declarat unul dintre fermieri.

„Guvernarea noastră e puțin cam surdă, puțin cam tare, umblă doar cu demagogii. Noi nu cerem milioane, noi avem propuneri ca să stopăm jaful la adresa fermierilor noștri. Noi vrem să ieșim din această criză nu pe genunchi. La toamnă va fi o catastrofă, exact în alegerile prezidențiale. Nu vrem să fim buturuga care răstoarnă carul integrării europene. Îl așteptăm pe „împăratul Grosu” să iasă la discuții cu noi”, a spus un agricultor de la Cahul.

Protestul nu a fost lipsit și de un scandal. Polițiștii le interziceau agricultorilor să urce pe scările Parlamentului pentru a face declarații.

Agricultorii au cerut de la Guvern clarificări privind acordarea motorinei din România. „Domnule prim-ministru, unde este motorina despre care public ați vorbit că este deja repartizată?”, se arată într-un comunicat emis de Asociația „Forța Fermierilor”.

Prim-ministrul Dorin Recean afirmă că motorina promisă de România urmează să ajungă în țară și va fi repartizată fermierilor. „Au fost stabiliți beneficiarii și ei o vor primi”, a declarat prim-ministrul.

Șefa statului, Maia Sandu, susține că motorina oferită de România va ajunge la agricultori și îi îndeamnă pe aceștia „să aibă răbdare”. Totodată, președinta a comentat protestul fermierilor din fața Guvernului. „Economia din păcate nu crește din cauza războiului și a tuturor crizelor cu care ne confruntăm, iar necesitățile cresc și atunci trebuie să vedem cum împărțim just, drept banii cetățenilor. Sunt banii cetățenilor, nu sunt banii prim-ministrului sau banii președintelui”, a declarat Maia Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării