main logo
10177

Fermier, despre interzicerea porumbului: Ce altceva să creștem, cânepă?

Un fermier îi răspunde ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, după ce a declarat că la sudul țării ar putea fi interzisă cultivarea porumbului. Aceștia solicită oficialului soluții, nu interdicții.

Fermier, despre interzicerea porumbului: Ce altceva să creștem, cânepă?

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fermierul Sergiu Stefanco menționează că în anii cu precipitații a obținut profit bun din creșterea porumbului, transmite Știri.md

„Asta cum? Cultivăm grâu. Toți agricultorii știu că rentabilitatea e mică. Floarea soarelui cât să o cultivăm, nu este bine pentru sol. Porumbul o să fie interzis. Domnule ministru, ce să cultivăm? Zootehnia este la pământ. Legumicultură, mâncăm legume adus din Turcia. Pomicultura – se scot livezi pe capete în nordul R. Moldova. Viticultura cât de cât stă, doar cei care au vinării și pot vinde, dar și ei au probleme. Ce să cultivăm? Propuneți. Veniți cu soluții, nu doar cu interdicții. Cânepă? Ce să cultivăm?”, se întreabă agricultorul.

Știri.md amintește că în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că Guvernul ar putea interzice prin lege creșterea porumbului în sudul R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării