main logo
859

Fenomenul fake news acaparează rețelele de socializare

Fenomenul "fake news" îi îngrijorează tot mai tare pe reprezentanții instituțiilor publice de media din toată lumea, care își pierd credibilitatea în competiție cu știrile false pe de rețelele de socializare.

Fenomenul fake news acaparează rețelele de socializare

Cu cât au mai multe like-uri, cu atât informațiile sunt mai credibile pentru cei care le accesează, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

40 de reprezentanți ai celor mai importante organizații de media publică din Europa și Asia-Pacific și-au exprimat îngrijorarea față de efectele negative ale știrilor false.

Ca să nu cădem în plasa știrilor false preluate de pe diverse site-uri, specialiștii ne recomandă să fim atenți la detaliile despre autori și sursele citate, care de obicei nu există. Mai mult, formulările sunt evazive și titlurile șocante.

Conferința Media 2020, organizată de Radio România, în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union, se concentrează asupra viitorului mediei publice în era digitală, a strategiilor de protejare a drepturilor de autor și a combaterii fenomenului fake news.

Startul conferinței a fost marcat de semnarea unui parteneriat între Radio România și BBC Radio.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării