main logo
485

Femeile de la sate, chemate să se implice în afaceri și procese decizionale

Premierul Pavel Filip a îndemnat femeile din Republica Moldova să participe activ la dezvoltarea mediului de afaceri din țară și să beneficieze de condițiile atractive create în ultimii ani pentru inițierea unor afaceri de succes.

Femeile de la sate sunt chemate să se implice în afaceri

Mesajul de încurajare a fost transmis astăzi, 15 decembrie, în cadrul Forumului Național al Femeilor din Moldova, desfășurat cu genericul ,,Femeia și Migrația”, transmite Știri.md.

La cea de-a patra ediție a evenimentului, Guvernul spune că au fost peste 400  de participante, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea diverselor domenii și se implică în promovarea antreprenoriatului în rândul femeilor.

,,Ați dat dovadă de curaj și ați venit în aceasta dimnesiune de afaceri care nu este una simplă - doar cel care a pornit o afacere știe câtă grijă și risc poartă acest domeniu. Suntem deschiși să punem în aplicare sugestiile și propunerile dumneavostră. În Republica Moldova va deveni tot mai ușor să faci afaceri, dacă ne vom implica împreună”, a spus Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, Filip a menționat că încă de la preluarea mandatului, activitatea Executivului a fost orientată spre ameliorarea climatului de afaceri, atragerea în economie a investițiilor străine, dar și a investitorilor din țara noastră. Astfel, mediul de afaceri a devenit mai atractiv odată cu aplicarea moratoriului pe controale, reducerea actelor permisive, crearea Ghișeului Unic. În urma acestor reforme, businessul a economisit bani, exporturile și indicii economici au crescut, iar în ultimii 3 ani veniturile la bugetul de stat au sporit cu peste 12 miliarde de lei. ,,Am vorbit mult, am declarat multe, dar, din punctul meu de vedere, doar cifrele pot vorbi de la sine și nu mint”, a adăugat prim-ministrul.

Potrivit premierului, după stabilizarea situației economice este important ca banii să fie investiți eficient în domeniile sociale și reformele așteptate de oameni:

,,Avem în elaborare o viziune pentru educație, avem programe pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor,  iar aceste programe urmează să ia turații tot mai mari. Vorbim de grădinițe, de școli și desigur de reformarea sistemului de sănătate”, a declarat prim-ministrul.Toate aceste acțiuni vor permite sporirea calității vieții cetățenilor și stoparea fenomenului migrațional.

O altă acțiune pentru a opri plecarea tinerilor peste hotare este lansarea programului ,,Prima Casă” și extinderea acestuia cu beneficii suplimentare pentru bugetari, dar și familii cu mai mulți copii:

,,Fenomenul migrațional este în descreștere, iar noi și în continuare vom depune efort, astfel încât să oprim acest fenomen. Deci, aceste programe vor fi tot mai multe – trebuie să devenim atractivi pentru cei care vor să revină acasă”, a conchis Pavel Filip.

În cadrul evenimentului, prim-ministrul a discutat cu antreprenoarele despre condițiile de desfășurarea a activității economice la noi în țară. 

Femeile de afaceri au mulțumit premierului pentru acțiunile întreprinse de autorități în vederea creării unui mediu de afaceri atractiv, dar și pentru programele de care beneficiază, printre care programul START pentru tineri și PARE 1+1. La final, premierul a oferit diplome din partea Guvernul, antreprenoarelor care au demonstrat spirit inovativ, performanță în afaceri și implicare activă în dezvoltarea antreprenoriatului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării