main logo
26017

Femeie venită din SUA, moartă misterios la Orhei: Acuzațiile rudelor

O femeie care s-a întors recent din Statele Unite ale Americii a murit la Spitalul Raional Orhei în așteptarea rezultatelor testului COVID-19.

Femeie venită din SUA, moartă misterios la Orhei: Acuzațiile rudelorFoto: știri.md

Cel puțin așa susțin rudele, care au declarat pentru Știri.md că, ajunsă în R. Moldova, femeii i s-a făcut rău și a fost transportată la spital, unde pe 27 iulie s-a stins din viață.

"La Spitalul din Orhei, mama a fost internată în secția COVID-19, unde i-au luat testul. Medicii i-au zis că până nu vine rezultatul testului ei nu-i pot acorda niciun ajutor medical. 

Fratele meu a întrebat în cât timp vor fi rezultatele, iar medicul i-a zis că în 24 de ore. A doua zi, fratele a venit din nou la spital și medicul i-a zis că rezultatul testului va veni seara și dacă va fi negativ, mama va fi transferată în altă secție. Seara, înainte să vină rezultatele testului, mama a decedat", spune unul dintre copiii femeii.

Potrivit rudelor, până a ajunge în Moldova din SUA, femeia a zburat prin mai multe țări unde i s-a făcut testul la coronavirus.

"Direcția zborului spre Moldova a fost: New York-Paris, Paris-România, România- Chișinău. În toate aceste țări a fost testată la COVID-19. 

Pentru că rezultatele au fost bune, mamei i-au permis să intre în R. Moldova", spune ruda femeii, fiind indignată de faptul că la Orhei medicii au așteptat 24 de ore testul la COVID. 

Totodată, rudele spun că până în prezent nu cunosc care este cauza oficială a decesului, întrucât din motive necunoscute nu i-a fost făcută expertiza medico-legală.

"Când fratele a anunțat că mama a decedat, noi fiind 5 copii și toți plecați peste hotare, am decis să o ducem la morgă. 

Acolo am rugat să fie făcută expertiza medico-legală și să fie pusă în frigider pentru o zi, însă nu s-a făcut nimic, cu toate că s-a plătit atât cât au cerut. 

Întrebați de ce nu s-a făcut nimic, ne-au spus că nu au frigider liber și că un medic legist e plecat la mare, iar altul e în concediu de maternitate. 

Medicii de la Orhei sunt niște criminali. Mită iau dar grijă nu au. Nu doresc la nimeni așa durere ca a mamei mele", mai menționeaza ruda femeii.

Contactată de Știri.md, purtătorul de cuvânt al Spitalului Raional Orhei, Cristina Onila, a negat acuzațiile rudelor și a menționat că asistența medicală de urgență a fost acordată femeii imediat.

"Fiecărui pacient la internare i se prelevează mai multe analize, însă testul la COVID-19 se face doar la persoanele care întrunesc definiția de ”Caz suspect” COVID-19.  

Iar, asistența medicală de urgență se acordă de la primul contact cu pacientul, indiferent dacă este sau nu suspect la noul tip de coronavirus. 

Însă, tratamentul pentru toate maladiile concomitente se inițiază din momentul internării.  

Pentru pacienta în cauză a fost inițiat un tratament, de către Echipa Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care a fost continuat de către medicii de la Unitatea de Primire Urgențe și urmat de către medicul reanimatolog din cadrul Spitalului raional Orhei", a declarat Cristina Onila.

Totodată, Cristina Onila a menționat că femeii nu i-a fost făcută expertiza medico-legală, întrucât fiul pacientei a semnat actul ce confirmă că nu are nicio obiecție privind tratamentul și diagnosticul stabilit de medici.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Raional Orhei a menționat că, atunci când s-a constatat moartea biologică a pacientei, rezultatul testului la COVID-19 deja era cunoscut ca fiind negativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării