main logo
15360

Femeie, indignată de un colet primit din Germania. Ce spune Serviciul Vamal

În Republica Moldova a apărut un business nou. Cel puțin așa afirmă o femeie care suține că a fost dusă de nas de doi șoferi care transportă colete din Germania.

Femeie, indignată de coletul ajuns din Germania. Ce zice Serviciul VamalColaj: Știri.md

Mai mult decât atât, această învinuiește și Serviciul Vamal, care i-ar fi perceput careva taxe, deși nu ar fi trebuit să o facă, transmite Știri.md

Femeia indignată de cele întâmplate a relatat întreaga sa nemulțumire pe o rețea de socializare. 

Potrivit acesteia, sâmbătă pe data de 17 august o persoană i-ar fi expediat un colet din Germania, iar pentru livrare șoferii ar fi cerut 20 de euro, bani care au fost achitați. Ajuns coletul în Moldova, femeia a fost telefonată și preîntâmpinată că nu va primi bunurile până când nu va achita 2.024 de lei, bani plătiți de șoferi pentru devamare. 

Cu toate acestea, victima a primit pe Viber și chitanța eliberată de la biroul vamal Cahul.

"În colet erau 3 cutii cu cafea, haine și încălțăminte atât noi cât și purtate. Pentru toate hainele noi erau bonuri de plată. Tot ce era în colet costa 129 euro, fapt ce era justificat prin facturi. Și culmea în colet era un sacou pentru băiat unde era indicată mărimea 164, dar șoferul zice că este prețul și a devamat sacoul care avea chitanță că costă 12.99 euro cu 164 euro", afirmă victima.

Totodată, femeia a ținut să menționeze că până la 300 de euro, bunurile pentru consum personal nu se devamează, însă suține ea că "ele au fost devamate prin metoda de evaluare a mărfurilor în vamă. Adică atunci când nu poți justifica prețul, vameșul decide prețul conform unui nomenclator".

"Aroganța, needucația și incultura acestor doi indivizi chiar m-au frapat, nu numai că nu au fost de acord dar au vorbit puțin spus urât. Unde mai pui că astăzi după ce le-am dat totuși 100 euro pe colet mi-au dat toate hainele care erau noi despachetate, șifonate și tăvălite, o bluză lipsește și o cutie de cafea. Bluza cu ironie a zis că o s-o poarte el, dar cafeaua a stricat-o întâmplător vameșul", a adăugat femeia. 

Victima este total dezamăgită și susține că va depune o plângere la poliție pe seama acestui caz.

Contactat de Știri.md, reprezentanții Serviciului Vamal au menționat faptul că limita neimpozabilă de 300 de Euro este valabilă fie pentru bunurile transmise prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, fie pentru bagajele însoțite. 

"În cazul descris, coletul cu mărfuri are calitatea unui bagaj neînsoțit și se declară, cu impozitarea de la zero. 

Respectiv, funcționarii vamali au acționat în conformitate cu prevederile legale", este reacția instituției. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării