main logo
4159

Femeia ce a încercat să-l mituiască pe ex-șeful IP Botanica, condamnată

Instanța de judecată a condamnat-o la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de trei ani pe femeia din Ucraina care, în luna mai, a fost reținută de CNA după ce a fost denunțată de șeful Inspectoratului de Poliție Botanica.

Femeia ce a încercat să-l mituiască pe ex-șeful IP Botanica, condamnatăImagine simbol

Potrivit actului de acuzare, inculpata se face vinovată de coruperea persoanei publice cu 20.000 de dolari. Suplimentar, aceasta a fost sancționată cu o amendă penală în mărime de 200.000 de lei – bani care urmează să ajungă în bugetul de stat împreună cu suma de 20.000 de dolari care are statut de corp delict, transmite Știri.md.

De menționat că, pe data de 30 mai, ofițerii CNA și SPIA al MAI au operat mai multe percheziții la un call centru din Capitală într-un dosar de corupere activă în baza denunțului depus de șeful IP Botanica. Atunci, o cetățeană a Ucrainei a fost reținută, fiind bănuită că a încercat să mituiască șeful IP Botanica în schimbul protejării activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call center”.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mijloace financiare în sumă cumulativă de circa 250.000 de lei, mai multe dispozitive electronice de stocare a informațiilor, dar și diverse înscrisuri aferente activității oficiului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării