main logo
679

Feerie de sărbătoare: Pomi de Crăciun, instalați în mai multe localități din țară

Până la Crăciunul pe stil nou a rămas mai puţin de o lună, însă feeria sărbătorilor de iarnă se face deja simţită. În mai multe sate şi oraşe, autorităţile au instalat deja tradiţionalii pomi de Crăciun.

Feerie de sărbătoare: Pomi de Crăciun, instalați în mai multe localitățiFoto: facebook.com/IvCeban

Din cauza pandemiei, nu se vor organiza concerte şi târguri, dar, chiar şi aşa, primăriile încearcă să le asigure localnicilor o atmosferă de sărbătoare, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

La Ungheni, Pomul de Crăciun a fost inaugurat în Piața Independenței, în data de 1 decembrie. Bradul este artificial, are o înălţime de 12 metri şi a costat 250 de mii de lei, bani planificați în buget pentru organizarea Zilei orașului, care nu a fost posibilă din cauza pandemiei.

Iar la Edineţ, autorităţile locale i-au bucurat pe oameni cu trei brazi. Datorită miilor de luminiţe, scuarul cu pomii de Crăciun străluceşte la propriu.

Atmosfera de sărbătoare se simte deja şi în satul Răciula din raionul Călăraşi. Scuarul din centrul localităţii a fost decorat cu 300 de luminiţe LED. Oamenii au pus mână de la mână pentru a cumpăra ghirlandele. Contribuțiile au fost diferite: de la 50 şi până la câteva mii de lei.

Un Pom de Crăciun va apărea în curând şi în municipiul Bălţi. Primarul Renato Usatîi a anunţat că va fi împodobit acelaşi brad de anul trecut, dar cu decoraţiuni noi.

Renato Usatîi, primarul municipiului Bălţi: "Acuși vă voi arăta pomul de Crăciun din Bălţi, din acest an. Nu ştiu, se vede bine sau nu? Împreună cu el ni s-a propus să instalăm un cristal mare şi frumos".

Iar principalul Pom de Crăciun al ţării a fost instalat la Chişinău, în spatele Arcului de Triumf. Bradul artificial şi decoraţiunile de sărbătoare au fost inaugurate în data de 1 decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării