main logo
658

Fără camioane marfare prin oraș în orele de vârf. Propunerea autorităților municipale

Autoritățile municipale propun interzicerea aprovizionării cu bunuri și produse a unităților comerciale și/sau de prestări servicii, în orele de vârf, în scopul diminuării ambuteiajelor și fluidizării traficului rutier pe străzile din municipiul Chișinău.

Proiect: Fără camioane marfare prin oraș în orele de vârfFoto: AdBlue.blog

O astfel de inițiativă se află în consultări publice și, dacă va fi aprobată, urmează să fie implementată începând cu 1 septembrie, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md.

Interdicția va viza unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, amplasate în perimetrul unor străzi, prin intermediul autocamioanelor staționate direct pe carosabil, în orele de vârf 07:00 – 09:00 și 17:00 – 19:00.

Este vorba de următoarele străzi:

Sectorul Centru: str. L. Tolstoi, str. N. Testemițeanu, str. C. Vârnav, str. Al. Pușkin. str. Mitropolit B. Bodoni, str. M. Eminescu, str. A. Șciusev, bd. Ștefan cel Mare si Sfânt, str. Armenească, șos. Hâncești, str. Dokuceaev, str. I. Inculeț, str. Miorița, str. Gh. Asachi.

Sectorul Buiucani: str. I. Creangă, str. V. Lupu, Calea Ieșilor în perimetrul străzilor Milano - I. Creangă.

Sectorul Botanica: șos. Muncești, str. Burebista, str. Hr. Botev.

Sectorul Râșcani: str. Socoleni, Calea Orheiului, str. B. Voievod, str. Al. Russo, str. Kiev.

Sectorul Ciocana: str. Al. Russo, bd. Mircea cel Bătrân, str. Ginta Latină, str. Vadul lui Vodă.

În baza acestei inițiative, agenții economici proprietari/gestionari de unități comerciale și/sau de prestări servicii de comun acord cu distribuitorii de bunuri și produse, vor fi obligați să revizuiască orarele de livrare a acestora.

Autoritățile municipale doresc astfel să responsabilizeze agenții economici proprietari/gestionari de unități comerciale și/sau de prestări servicii, să diminueze ambuteiajele și să creeze un mecanism de fluidizare a traficului rutier pe străzile din municipiul Chișinău în orele de vârf.

Proiectul a fost elaborat la recomandarea Inspectoratului Național de Patrulare.

Persoanele care au recomandări cu privire la proiect le pot expedia până pe data de 30 iulie la adresa electronică: dc@pmc.md, sau pe adresa șos. Hâncești, 53A, or. Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării