main logo
12905

Fără aer condiționat pe caniculă. Pasager: De ce ați ieșit pe rută?

Deși afară temperaturile se ridică și la peste 40 de grade Celsius, nu toate troleibuzele din Chișinău au aer condiționat. O pasageră, care a urcat într-un troleibuz, în care sistemul de aer condiționat nu funcționa, a luat la întrebări conductorul. Bărbatul a explicat că sistemul e defect și în curând va fi reparat.

Fără aer condiționat pe caniculă. Pasager: De ce ați ieșit pe rută?Foto: Imagine simbol

Incidentul ar fi avut loc duminică, într-un troleibuz de pe ruta numărul 35. Femeia a întrebat conductorul de ce aparatul de aer condiționat nu funcționează, transmite Știri.md.

„- Afară sunt 40 de grade, de ce ați ieșit pe rută cu aparatul de aer condiționat defectat? Șoferul mi-a spus că condiționerul nu funcționează.

- În curând ajungem și o să-l repare.

- Dar de ce v-a dat voie să ieșiți pe rută atunci când nu lucrează aerul condiționat? Uitați-vă, oameni bătrâni, sunt puțini acum că e duminică, dar totuși... Grija pentru oameni unde-i?

- Eu v-am spus, cum ajungem la Parc, el va fi reparat”, au dialogat cei doi.

Știri.md a contactat-o pe purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Felicia Rusu, care ne-a spus că instituția s-a autosesizat cu privire la acest caz.

„În prezent, troleibuzul se află în Parc pentru remedierea defecțiunilor apărute”, a declarat Felicia Rusu.

Totodată, ea ne-a spus că, din totalul de 286 de troleibuze care sunt emise pe linie, 138 sunt dotate cu sistem de aer condiționat.

„Menționăm că doar troleibuzele achiziționate în perioada 2018-2024 sunt dotate cu sisteme de condiționare a aerului, iar în prezent, întru îmbunătățirea confortului călătorilor, se examinează posibilități tehnice și financiare privind dotarea troleibuzelor achiziționate până în anul 2018. De asemenea, călătorii au posibilitatea de a solicita apă de la personalul liniar, în timpul călătoriei”, ne-a mai spus Felicia Rusu.

De asemenea, potrivit ei, toate autobuzele din Chișinău sunt echipate cu sistem de aer condiționat.

Video: TikTok

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării