main logo
408

Familiile, care beneficiază de un ajutor material de 700 de lei pentru rechizitele şcolare, au început pregătirile

Familiile, care beneficiază de un ajutor material de 700 de lei pentru rechizitele şcolare, au început pregătirile. Printre primii beneficiari este sunt şi soţii Rimschi din Capitală, care cresc patru copii.

Familiile beneficiare de ajutor social au început pregătirile de școală

Astăzi ei şi-au ridicat banii şi au hotărât să meargă la cumpărături. În reportajul ce urmează vedeţi ce se poate procura cu aceşti bani, transmite Știri.md cu referire la canal2.md.

Cristina Rimschi este una dintre cele opt mii de persoane, care beneficiază de ajutor material pentru pregătirea de noul an de studii. Ea a mers împreună cu mama sa la un târg din Capitală, de unde a cumpărat mai multe rechizite, printre care: hârtie colorată, stilouri, creioane, dar şi un penar. Toate acestea au costat 320 de lei.

Am pornit în căutarea unui ghiozdan pentru Cristina, care are 12 ani. Cumpărătura a costat 300 de lei.

„Este aşa ceva. El este puţin mai scump, 300 de lei, dar are altă calitate. Dacă doriţi să ţină puţin mai mult, să fie pe vreo doi ani, varianta dată este puţin mai reuşită”.

„Mi-a plăcut cel mai mult ghiozdanul pentru că e cel mai frumos”, a spus beneficiară, Cristina Rimschi.

Deşi banii nu au fost suficienţi pentru haine, mama Cristinei spune că este mulţumită de ajutorul acordat.

„Dar ne mulţumim şi cu aceasta, pentru că pentru păturile sociale este bun şi acest ajutor. Deoarece rechizitele acum s-au scumpit, aceeaşi îmbrăcăminte la fel este scumpă”, a spus beneficiară, Oxana Rimschi.

Potrivit autorităților locale, beneficiari de ajutor material unic pot fi familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, dar şi familiile care au statut de tutore şi curatelă. Cererile pentru ajutor material se depun la instituțiile de învățământ. Beneficiarii sunt selectați de directorii instituțiilor de învățământ sau asistenții sociali. Cererile pot fi depuse până la 20 august.

„Acum fac cumpărături cei mai grijulii, precauţi, atenţi. Acum avem posibilitatea de a propune mai multe obiecte, mai variat şi mai variat în preţ. În ultima săptămână marfă nu se aduce se lucrează cu rămăşiţurile”.

Pentru ajutorul material, din bugetul municipal, au fost alocate 5,6 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării