main logo
6325

Familia umoristului Gheorghe Urschi îi caută o îngrijitoare

Regele umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi, rămâne internat în spital. În prezent, familia sa îi caută o îngrijitoare. Mai mult, rudele sale susțin că sunt gata să achite îngrijitoarei „un salariu ca în Italia, doar că în Republica Moldova”.

Familia umoristului Gheorghe Urschi îi caută o îngrijitoareGheorghe Urschi/Imagine simbol

„Găsim în Moldova îngrijitoare pentru Gheorghe Urschi? Blajină și voinică, ageră și pozitivă. Profesionistă. Responsabilă. Serviciu 24/24, cu trai. Plata ca în Italia, dar în Moldova. 069149357 Liliana”, se arată într-o postare publicată pe Facebook, transmite Știri.md.  

Regele umorului, Gheorghe Urschi, a fost internat în spital la sfârșitul lunii iulie curent, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. 

Amintim că, în 2011, artistul a suferit un ictus cerebral, urmând un an de spitalizare, din care patru luni la o clinică de reabilitare în Israel.

Maestrul Gheorghe Urschi a jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole: „Steaua fără nume”, „Jucării de oțel”, „Jocul dragostei și al întâmplării” și multe altele.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate a realizat numeroase emisiuni și concerte. De asemenea, Gheorghe Urschi a scris și câteva volume de nuvele, versuri și muzică pentru mai multe piese, inclusiv romanțe. Artistul este autorul mai multor scenarii și a regizat trei filme, printre care renumita peliculă „Văleu, văleu, nu turna”.

În anul 2012, umoristului i-a fost conferit titlul de „Artist al poporului”, iar în 2014 a devenit Cetățean de Onoare al orașului Chișinău. Din anul 2019, Gheorghe Urschi este Laureat al Premiului Național.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării