main logo
1057

Fals: UE vrea să includă din nou vize pentru Ucraina și Moldova

După ce o publicație a anunțat că unele țări UE, precum Germania, ar dori să introducă din nou vize pentru țările din Parteneriatul Estic, oficialii au venit să respingă aceste informații.

Fals: UE vrea să includă din nou vize pentru Ucraina și Moldova

Vice-premierul Ucrainei privind integrarea europeană și euro-atlantică, Olga Stefanișina, susține că acestea sunt niște insinuări, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Este o încercare a unor forțe să distorsioneze situația înainte de summitul „Ucraina-UE” de pe 12 octombrie. De fapt, raportul privind eliberarea de regimul de vize pentru Balcani și țările Parteneriatului Estic a fost publicat pe 4 august. În raport se menționează că Ucraina corespunde criteriilor de acordare a acestui regim liberalizat de vize. De asemenea, sunt luate în considerare urmările pandemiei, și se menționează că Ucraina a acționat prompt și a devenit prima țară, a cărei certificate COVID-19 au fost recunoscute în UE”, a menționat Stefanișina.

Același lucru l-a spus și președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia vizitei sale la Chișinău. Șeful statului german a calificat aceste informații drept – fake news (n.r. – știri false)

„Am citit cu aceeași surprindere acest mesaj ca și Dvs. atunci când am aterizat, astăzi, aici. La Berlin și la Ministerul de Interne Federal, m-am informat și am aflat că nu este o știre adevărată. Este vorba pur și simplu de fake news”, a spus Frank Walter Steinmeier în cadrul declarațiilor de presă făcute împreună cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Menționăm că publicația Euobserver a lansat o știre despre faptul că Moldova ar risca să piardă regimul liberalizat de vize cu UE din cauza numărului mare de șederi ilegale și a numărului considerabil de cereri de azil nefondate. Germania, Italia și Belgia, subliniază sursa citată, se declară îngrijorate și discută intens despre declanșarea mecanismului de suspendare a regimului de vize cu UE.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării