main logo
765

Făleşti şi Edineţ vor îmbunătăţi serviciile de asigurare cu apă cu ajutorul UE

Oraşele Făleşti şi Edineţ îşi vor îmbunătăţi serviciile de alimentare cu apă, în cadrul unui proiect finanţat de UE.

Făleşti şi Edineţ își vor îmbunătăţi serviciile de asigurare cu apăFoto: moldpres.md

În acest scop, miercuri, 6 noiembrie, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea acestor lucrări, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Proiectele au fost elaborate de către specialiștii unei companii autohtone de proiectare. Anterior, documentația tehnică a fost examinată și aprobată de către Departamentul de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și aprobată de către primăriile celor două localități.

Recent, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au fost recepționate și proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți și de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia și în șase sate din raionul Râșcani.

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a comunicat că, în următoarea perioadă, Agenția va desfășura procedurile de achiziții publice. Lucrările de construcție în cadrul măsurilor investiționale nominalizate urmează să fie finanțate din fondurile Uniunii Europene și din contribuția fiecărei localități beneficiare. Pentru aceasta, o lună în urmă, ADR Nord și GIZ Moldova au semnat un Acord de finanțare în valoare de 10,08 milioane de euro.

Şase proiecte din nordul ţării, printre care şi cele de la Făleşti şi Edineţ, sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu programul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernele Suediei și României și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării