main logo
3302

Fake news: O biserică subterană de 6 secole, descoperită în beciurile de la Cricova

În beciurile de la Cricova găsim nu doar sute de butoaie cu vin, dar și singura biserică subterană din Republica Moldova. Locașul sfânt a fost sculptat încă de pe vremea domniei lui Ștefan Cel Mare și are peste 600 de ani.

Fake news: O biserică subterană de 6 secole, în beciurile de la CricovaFoto: captură video

Totuși, nimeni nu știa de existența lui până acum un an, când a fost descoperit din întâmplare. Biserica „Tuturor sfinților” ascunde și adevărate opere de artă, despre care a aflat colega mea, Diana Popa, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Lăcașul a fost descoperit acum un an, în timpul unor lucrări de reparație a cramelor. Potrivit istoricilor, biserica datează din perioada domniei lui Ștefan cel Mare, în secolul XV. Atunci, în timpurile de grea cumpănă și încercare prin care trecea Moldova, muncitorii care lucrau la scoaterea pietrei din subsol aveau nevoie de un loc pentru rugăciuni.

Alexandru Alexeev, director-adjunct Turism: Oamenii intrând aici, intrau pe mai multe zile, deoarece nu exista posìbilitatea de a măsura timpul, decât poate prin lumânările care ardeau. 

Totuși, după ce a fost difuzat acest reportaj, internauții au stârnit un val de critici pe internet, afirmând că de faptă aceasta e o știre falsă. 

"Aseară am văzut un reportaj la TV8.MD în care ni se spune că acea biserică de fapt a fost descoperită anul trecut și că are 6 secole. Cică e de pe vremea lui Ștefan cel Mare. FAKE NEWS!
Aceasta este o minciună gogonată inventată pentru a atrage mai mulți vizitatori. Minciună la care îi are ca complici pe cei din Mitropolia Moldovei și se pare că și pe TV8.

Eu de azi în general voi îndemna toți prietenii din afară să nu viziteze acest loc", a scris un internaut pe facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării