main logo
3130

Fabrică ilegală de țigări la Fălești: Marfă de milioane de lei, ridicată

Oamenii legii au destructurat activitatea ilegală a mai multor persoane specializate în producerea țigărilor contrafăcute.

Fabrică ilegală de țigări la Fălești: Marfă de milioane de lei, ridicatăFoto: serviciul vamal/ Telegram

Potrivit Serviciului Vamal, fabrica clandestină era camuflată sub paravanul activității unei gospodării țărănești din Fălești, iar persoanele vizate au asamblat și pus în funcțiune o linie tehnologică de producere a țigaretelor, transmite Știri.md.

Fabrica depistată constă din linie de prelucrare a tutunului, linie de producere a țigărilor și ambalare a acestora.

Astfel, pe parcursul lunii septembrie, vameșii au efectuat 12 percheziții la depozitele, domiciliile și unitățile de transport utilizate de către membrii grupului infracțional, inclusiv în locul amplasării utilajului de producere a țigaretelor, fiind ridicate 191.720 de țigarete ambalate în cartușe și cutii, fără timbre de acciz, peste o tonă de tutun prelucrat/neprelucrat, 192 de benzi cu hârtie pentru fabricarea țigaretelor, 1.340.000 de pachete pentru ambalarea țigaretelor și înscrisuri de ciornă. 

Valoarea estimativă a țigărilor produse, a materiei prime și utilajului ridicate în cadrul perchezițiilor ar fi de circa 35,5 milioane de lei.

La momentul descinderilor, în încăperile fabricii clandestine, au fost depistați patru cetățeni ai Republicii Moldova și un cetățean al Republicii Belarus, care activau la producerea țigaretelor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării