main logo
578

Expoziţie de lucrări, efectuate de elevii şcolilor din Soroca

Hăinuţe croşetate, păsări şi animale din plastilină, origami din hârtie, brăţări colorate şi desene pictate în creion. Toate au făcut parte dintr-o expoziţie de lucrări, efectuate de elevii şcolilor din raionul Soroca.

Expoziţie de lucrări, efectuate de elevii şcolilor din Soroca

Tehnicile de creare a acestor lucrări copii le-au deprins la orele de educaţie tehnologică. Sub genericul „Tinere talente sorocene”, expoziţia a reunit în acest an 45 de copii de la 12 instituţii de învăţământ din raion, transmite Știri.md cu referire la Mesager.

Elevii au prezentat peste o mie de lucrări. Printre acestea a fost şi o impresionantă colecţie de ouă, ornamentate cu diferite motive folclorice. Elevii spun că au îndrăgit atât de mult arta, încât au făcut pentru ea o adevărată pasiune.

„Am venit cu ale mele lucrări, care în majoritate sunt efectuate în creion simplu, multe sunt avangarde, pentru ca îmi place să combin diferite detalii. Am făcut două lucrări în stil monocolor”. A declarat participantul, Radu Cernopolc.

„Pentru acest desen eu m-am inspirat văzând lucrările altor pictori şi am dorit să pun şi eu în practica caseta metoda. O lucrare îmi ia minim doua ore. Iubesc să desenez animale peisaje oameni”, a declarat participanta Mihaela Zaim.

„Am venit astăzi la expoziţie cu lucrări făcute manual, din lemn din aţă din coji, din scoarţă, din hârtie. De unde ideile? - Din internet, din minte”, a precizat participantul, Marius Strole.

Expoziţia este organizată, tradiţional la sărbătorile pascale, de Muzeul de istorie şi etnografie din Soroca.

„Ceea ce se întâmplă la muzeu are rădăcini foarte adânci. Eu copil fiind îmi plăcea tot timpul sa creeze ceva, din piept de gâsca făceam corăbioare. Este un gând foarte bun fiecare face ceva, un lucru frumos, mai departe fiecare vede ce face vecinul lui şi atunci este o concurentă. Îi învăţăm pe copii frumosul, pentru că odată şi odată ceea ce fac ei acuma în copilăria lor le va prinde bine”, a precizat directorul muzeului din Soroca, Nicolae Bulat.

„Anul acesta la acest vernisaj au participat 45 de copii din 12 instituţii din raion. În fiecare ne delectează privirea cu o multitudine de lucrări foarte variate. Au o imaginaţie inepuizabilă. Şi de fiecare data învăţăm sorocenii să viziteze expoziţia şi să vadă de ce sunt capabili copii noştri”, a declarat directorul direcţiei de învăţământ din Soroca, Sabina Topor.

Expoziţia - tinere talente sorocene a ajuns la a 5-a ediţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării