main logo
717

Expoziția celor 105 ani de la unirea Basarabiei cu România, în Capitală

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova, va organiza pe 27 martie expoziția cu genericul „Mari personalități ale culturii române în viziunea artistului plastic Valentin Vârtosu”. Vernisajul reprezintă un omagiu adus celor 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Expoziția celor 105 ani de la unirea Basarabiei cu România, în Capitală

Valentin Vârtosu a afirmat că în expoziție e mult dor pentru tot ce e românesc, pentru tot ce e ţara noastră, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Noi artiştii ne construim simboluri din tot ce ne este drag, le aducem aici în zona noastră, în lumea noastră şi tot le modelăm cumva, din toată treaba asta mi-a ieşit un dorumetru care adună mai multe stări ale mele”, a spus spus artistul.

Valentin Vârtosu este un artist plastic moldovean. S-a născut la 21 septembrie 1962, în satul Slobozia Cremene, raionul Soroca. A studiat la Colegiul de Construcţii din Chişinău (1977-1981) și a debutat în 1990 cu portretul sculptural „Mihail Ivanovici”.

În 2000, a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici, Membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici (AIAP).

Este autorul unor cruci memoriale dedicate victimelor regimului sovietic, al plăcilor comemorative instalate în locuri publice, precum și al unor portrete dedicate marilor personalități ale culturii române.

În creațiile artistului plastic, au fost înveșnicite personalități ca: Boleslav Hasdeu, Ion Vatamanu, Eugen Ionescu, Eugen Coșeriu ș.a.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 9 aprilie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării