main logo
704

Explozie mortală: Propunerea PSRM pentru a evita o altă deflagrație

Chișinăuienii care nu sunt conectați la conducta de gaz ar putea să primească compensații lunare pentru energia electrică utilizată în perioada rece a anului.

Explozie mortală: Propunerea PSRM pentru a evita o altă deflagrație

Cel puțin, asta își doresc socialiștii, care vor propune spre examinare în Consiliul Municipal un proiect în acest sens. Compensația ar urma să fie în valoare de 40% din totalul energiei consumate, astfel încât oamenii să fie motivați să înlocuiască buteliile de gaz pe instalațiile electrice.

Potrivit președintelui fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, în Chișinău ar exista 112 blocuri care nu sunt conectate la conducta de gaz. „Propunem o compensație de 40% pentru 42 de mii de familii în perioada rece, compensații pentru achitarea facturilor la energia electrică. Aceste compensații de 40% să fie pentru consumul energiei electrice indiferent de venitul familiei în toate aceste 112 blocuri din Chișinău”, a declarat Ion Ceban, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Totuși, socialiștii nu știu deocamdată cât ar valora proiectul. „Noi putem identifica surse la momentul de față, am avea nevoie de câteva milioane de lei pentru perioada următoare. Urmează să fie efectuate calculele”, a spus președintele fracțiunii PSRM din CMC.

Inițiativa vine după ce, în data de 6 octombrie 2018, în sectorul Râșcani al capitalei, s-a produs o explozie care a distrus cel puțin patru apartamente. Deflagrația a luat viețile a patru persoane: a unei femei și a copilului ei de patru ani și a doi soți care veniseră din Israel să-și vadă copiii și nepoții. Potrivit informațiilor preliminare, tragedia s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării