main logo
661

Explozie mortală: Propunerea făcută de Asociaţia Patronatelor

Asociaţia Patronală a "Asociaţiilor de Coproprietari în Condominiu" propune autorităţilor Moldovei să subvenţioneze costul energiei electrice pentru locatarii blocurilor care nu sunt conectate la gaz.

Explozie mortală: Propunerea făcută de Asociaţia Patronatelor

Propunerea este prezentată într-o scrisoare a patronatelor către Ministerul Economiei şi Infrastructurii, transmite Știri.md.

Surse din cadrul asociaţiei au comunicat agenţiei Infotag că decizia de a se adresa către autorităţi a fost luată după discuţiile purtate cu mai mulţi administratorii ai blocurilor de locuit şi pentru prevenirea cazurilor de explozie a buteliilor de gaz în blocurile locative.

În scrisoare se menţionează că o alternativă la subvenţionarea blocurilor care nu sunt conectate la gaz este stabilirea tarifului special pentru energia electrică. 

Guvernului i se propune să elaboreze programe de reabilitare a fondului locativ ca urmare a transmiterii în proprietatea asociaţiei condominiu.

Asociaţia recomandă Guvernului să asigure implementarea prevederilor Legii cu privire la condominiu în fondul locativ, să adopte de urgenţă un proiectul de lege cu privire la condominiu şi să ajusteze Codul Contravenţional al RM şi Codul Civil "pentru siguranţa locatarilor şi asigurarea dreptului la vecinătate".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării