main logo
778

Explozie mortală: Pompierul rănit, vizitat de un supraviețuitor

La 10 zile de la producerea exploziei devastatoare din sectorul Râșcani s-a întâlnit pentru prima oară cu cel care i-a salvat viața.

Explozie mortală: Pompierul rănit, vizitat de un supraviețuitor

Grigore Mocreac, bărbatul care a fost filmat încă în seara deflagrației cu capul bandajat, purtând doar lenjerie, a mers astăzi la spital să-l vadă pe pompierul care l-a scos în viață de sub ruinele apartamentului său, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Chiar dacă a rămas pe drumuri, bărbatul speră că în curând va începe o nouă viață.

Alexandru Mocreac a scăpat cu viață ca printr-o minune în seara deflagrației, ieșind viu de sub plăcile de beton, căzute peste patul în care dormea.

Astăzi, bărbatul a mers în vizită la spitalul unde este internat pompierul care i-a salvat viața. Cu groază, aceștia și-au amintit prin ce au fost nevoiți să treacă.

Vasile, pompier: „Noi ne urcăm cu colegii sus, când l-am văzut pe dumnealui și i-am acordat ajutorul necesar, era rănit puțin la cap. Făceam lucrările acolo și mi-a căzut ceva pe spate și m-a adus la salvare”.

Alexandru, supraviețuitor: „A apărut încă un prieten în viața mea, un pic mai devreme trebuia să vin, dar fizic nu am putut. Aștept să se pună pe picioare și o să ne mai vedem”.

Bărbatul locuia la etajul 14 al blocului în care s-a produs explozia. După ce 3 apartamente s-au prăbușit peste locuința sa, el a ieșit în ceea ce avea pe el, în lenjerie și într-un tricou. 

Acum zece zile avea capul bandajat și mai multe leziuni. Dormea pe unde apuca, când pe la fratele sau, când la interpreta Lenuța Gheorghiță, care l-a adăpostit pentru 5 zile.

Acum, bărbatul este cazat la spitalul Feroviar, unde primește și asistență medicală de care are nevoie.

Viața i s-a schimbat în totalitate într-o singură noapte, iar acest salon de spital i-a devenit casă. Recunoaște că îi lipsesc multe, însă este bucuros că a rămas viu.

Își începe viața de la zero, iar de luni va merge la muncă și speră că de acum încolo, lucrurile se vor aranja.

Chiar dacă nu a decis unde va locui mai departe, este convins că nu vrea să se întoarcă în apartamentul său.

Lucrările de reparație a clădirii ar urma să dureze două luni.

Între timp, cei de la primărie spun că pregătesc procedura de licitație pentru a cumpăra apartamentele sociale unde urmează să fie cazați sinistrații până la restaurarea locuințelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării