main logo
724

Explozie mortală: Cum arată apartamentele, după ce au fost reabilitate capital

Lucrările de reparație pentru opt din cele zece apartamente distruse în urma exploziei din sectorul Râșcani al Capitalei au fost finisate.

Explozie mortală: Cum arată apartamentele, după reabilitarea capitală

Astfel, astăzi, apartamentele au fost date în exploatare, transmite Știri.md.

Mă așteptam că lucrările se vor încheia la vară și mă gândeam că o să stau în chirie până atunci” sau „nu credeam că va fi gata totul atât de repede.”

Asta mi-au spus azi proprietarii apartamentelor din blocul de pe bd. Moscova, locuințele cărora au fost cel mai grav avariate în urma exploziei și pe care am reușit să le reconstruim într-un timp atât de scurt. Am ținut cont de toate solicitările oamenilor atunci când au avut loc reparațiile, în încercarea de a le oferi condițiile de trai dorite”, a scris pe pagina sa de facebook, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Menționăm că pentru lucrările de reparație ale apartamentelor afectate în urma exploziei din bugetul local s-a alocat circa 1 milion de lei.  

Cum arată apartamentele, după ce au fost reabilitate capital:

Amintim că în urma exploziei, patru persoane, inclusiv un copil de 4 ani şi 5 luni, şi-au pierdut viaţa.

Salvatorii au scos de sub dărâmături cadavrul unei bătrâne care era dată dispărută, dar şi corpul unei femei şi al copilului ei de doar patru ani şi cinci luni.

La doar câteva ore după explozia din sectorul Râşcani, la spital s-a stins şi un bătrân de 77 de ani.

Potrivit șefului Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, explozia din bulevardul Moscova, din 6 octombrie anul curent, s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze, dar nu de la butelie, cum s-a presupus inițial, ci de la aragaz.
Se presupune că proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, din neglijență, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a și dus la umplerea spațiului cu gaz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării