main logo
516

Explozie mortală: Când se vor putea întoarce proprietarii în apartamente

Locuitorii din blocul situat pe bd. Moscovei 11/5, unde a avut loc explozia pe 9 septembrie curent, soldată cu patru morți, nu pot intra deocamdată în locuințele lor.

Explozie mortală: Când se vor putea întoarce proprietarii în apartamente

Viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, a anunțat astăzi, la ședința Primăriei, că în următoarele două luni urmează să fie reconstruite planșeele și pereții exteriori de la cele patru apartamente cel mai grav afectate de explozie, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

După aceste lucrări, oamenii din celelelate apartamente din bloc se vor putea întoarce în locuințe, dar acolo vor continua lucrările de consolidare și finisare a pereților, reparația pe coridoare și de schimbare a liftului. 

Anterior, autoritățile capitalei au alocat zece milioane de lei pentru procurarea de apartamente celor afectați de deflagrație. Grozavu a declarat că apartamentele ar putea fi achiziționate în cadrul unei licitații, anunțând că unii agenți economici deja s-au oferit să propună locuințe la prețuri reduse. 

Pe moment, la fostul spital al „Căilor Ferate” sunt cazate 26 de persoane. În „blocul groazei” de pe bd. Moscovei sunt în total 120 de apartamente, multe dintre care sunt oferite cu chirie. Totodată, într-un sfert din aceste locuințe trăiesc una sau două persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării