main logo
804

Explozie mortală: Au început lucrările de reparaţie a blocului de pe bulevardul Moscovei

Lucrările de reparaţie la blocul de pe bulevardul Moscova afectat de explozia unei butelii cu gaz avansează.

Au început lucrările de reparaţie a blocului de pe bulevardul Moscovei

Muncitorii au turnat primul planşeu de la etajul 13. Pentru a ridica betonul, ei au utilizat o pompă, cu o înălţime de 65 de metri, singura de acest gen din ţară, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

„Practic în decurs de 24 de ore a fost instalată iată vedeţi planșeul. Ele au armare cu mult mai tare decât puteţi vedea ce diametru era la sârmele, la armatura de acolo şi ce diametru este pus aici. Dar, în anumite condiţii foarte severe, aşa cum a fost acea deflagraţie şi acestea pot să cedeze, dar sper că în aşa mod nu vor mai ceda", a spus Nistor Grozavu, viceprimar al Capitalei.

Viceprimarul a mai precizat că lucrările se fac conştiincios, cu materiale de calitate.

„Antreprenorul lucrează inclusiv din banii lui prorii, nu s-a achitat până la momentul actual, niciun bănuţ, adică nu lucrează gratuit, dar cel puţin până când din contul său, până când vor fi primele facturi", a spus Nistor Grozavu, viceprimar al Capitalei.

Dacă planșeul va ţine, atunci următorul ar putea fi turnat peste patru zile.

„Muncitorii noştri sunt foarte profesionali. mai mare problemă şi cel mai complicat sperăm că a fost şi este primul planşeu. Dacă îl betonăm astăzi, atunci începând cu ziua de mâine nouă o să ni se dezlege mâinile şi o să lucrăm cu mult mai liber. Şi o data cu primirea mărcii betonului sau o data cu întărirea betonului noi o să sporim la următoarele planşee", a spus Vladimir Tonu, manager companie de construcţie.

Locatarii din scara afectată vor putea reveni în casele lor în ajun de Crăciun. În cazul apartamentelor distruse în totalitate, municipalitatea nu poate oferi deocamdată niciun termen. CMC a alocat anterior zece milioane de lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozie. Cinci oameni și-au pierdut viața, printre ei și un copil de patru ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării