main logo
988

Explozie la o uzină chimică din Ucraina: Reacția Agenției de Mediu

După ce o explozie a avut loc la o uzină chimică din orașul Rovno, Ucraina, Agenția de Mediu vine cu o reacție în acest sens.

Explozie la o uzină chimică din Ucraina: Reacția Agenției de Mediu

Agenția, în legătură cu impactul asupra calității aerului atmosferic din Republica Moldova, comunică lipsa unor depășiri esențiale a concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic, transimte Știri.md.

„Agenția de Mediu emite zilnic, buletine informative cu referire la calitatea aerului atmosferic în aspectul condițiilor meteorologice din ultimele 24 de ore.

Laboratorul pentru calitatea aerului efectuează zilnic activitatea de prelevare şi analiză a mostrelor de aer atmosferic de la 6 posturi staționare de observații din mun. Chișinău, în baza a 8 indicatori și de la 2 posturi din mun. Bălţi, în baza la 6 indicatori.

Astfel, în perioada 19-22 iulie 2021, în mun. Chişinău şi Bălţi, nu s-au identificat depășiri esențiale a concentrațiilor maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic.

Caracterul instabil al vremii, influența unui front atmosferic rece, variația maselor de aer, ploile de scurtă durată cu descărcări electrice și izolat intensificările vântului de până la 18 m/s au contribuit la dispersia poluanților din aer.

Conform evaluării indicilor calității aerului atmosferic s-a constatat ca redus”, se arată în comunicat.

Știri.md amintește că o explozie a avut loc la o uzină chimică din orașul Rovno, Ucraina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării