main logo
3737

Explozia mortală din Chişinău: Cauză penală pentru omor din imprudență

Procuratura Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență în cazul exploziei în blocul din bulevardul Moscovei.

Explozia mortală din Chişinău: Cauză penală pentru omor din imprudență

În urma deflagraţiei, trei persoane, inclusiv un copil, au murit, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică.

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului de unde a pornit deflagrația nu au exploatat conform normelor stabilite butelia cu gaz, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie, transmite Ştiri.md cu referire la Publika.

Amintim că, potrivit datelor oficiale, la spital au mai rămas două persoane, dintre care un pompier, iar 20 de oameni au fost cazați, cu alimentație, la spitalul Sf. Treime. Potrivit datelor preliminare în urma exploziei au decedat 3 persoane. 

Salvatorii sunt îngrijorați că sub dărâmături mai pot fi cadavre, însă operațiunea de salvare se efectuează pentru a evita riscul de prăbușire.

Azi dimineaţă, 7 octombrie, au apărut imagini de după tragedia în care se vede dezastrul ce a rămas după explozie.

Sub ruine au fost găsite corpurile neînsuflețite ale unei femei și al unui copil.

Printre cei răniți este și o femeie, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, susține că proprietara acelui apartament este internată acum în secția de Reanimare a unui spital din Chișinău.

Anume ea le-a spus oamenilor legii că a mers la bucătărie ca să pregătească mâncarea și, în momentul în care a aprins un chibrit, s-a produs explozia

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării