main logo
1961

Explozia de la Botanica: Sunt 4 răniți. Prima versiune oficială

Experții din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au anunțat prima versiune în cazul exploziei care a avut loc în seara zilei de ieri.

Explozia de la Botanica: Sunt 4 răniți. Prima versiune oficială

Potrivit specialiștilor care cercetează cazul, explozia ar fi fost provocată în urma încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului ce funcționează pe bază de gaz natural, transmite Știri.md

În urma exploziei, 4 persoane au avut de suferit, asta deși inițial se anunța despre 3 răniți.

Astfel, 3 minori cu vârstele de un an, 10 ani și 16 ani au fost duși la spitalele „Valentin Ignatenco” și „Emilian Coțaga” . 

Minorii de un an și zece ani au primit traumatisme ușoare, fiind în exteriorul blocului în momentul producerii deflagrației, iar băiatul de 16 ani a primit arsuri de gradul I, II și III pe mâini, piept și față, fiind în încăperea unde s-a produs deflagrația. 

O femeie, care de asemenea s-a aflat în exteriorul blocului, s-a ales cu traumatisme ușoare.

La fața locului pentru elucidarea tuturor circumstanțelor activează Laboratorul Experimental Antiincendiar și specialiști  din cadrul Direcției prevenire a riscurilor a IGSU. 

Știri.md reamintește că deflagrația a avut loc în seara zilei de 22 februarie, la bucătăria comună de la etajul doi al unui bloc cu 6 nivele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării