1255
0
Explicațiile femeii care este învinuită de omorul concubinului
1255
0

Corina Cozlova, mama unui copil minor învinuită de omorul concubinului, spune că nu ea a fost la notar să deschidă dosarul succesoral, așa cum a pretins avocatul celor două fiice mai mari ale bărbatului, dintr-o căsătorie anterioară.

Cât despre declarațiile că ar fi vrut să pună mâna pe conturile bancare ale decedatului, Corina Cozlova a declarat că nu există decât un singur cont, și acela cu un minus de aproximativ o mie de lei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă la IPN, Corina Cozlova s-a referit la declarațiile avocatului celor două fiice ale concubinului decedat, care locuiesc în Germania. Femeia spune că una din ele a deschis dosarul de succesiune, în data de 7 noiembrie 2018. 

„Eu la notar am depus declarație în data de 17 decembrie. Datele respective pot fi confirmate de notar, unde este deschis dosarul succesoral”, a menționat Corina Cozlova.

Femeia precizează că o doime cotă parte din bunurile rămase îi revin fostei soții a concubinului, mama celor două fiice din Germania. Jumătatea cealaltă se împarte la cei patru copii ai bărbatului: cele două fete din Germania, o fată din Chișinău și fiica comună. 

„Fiicei noastre îi revine doar 1/8 cotă parte sau 12,5%, iar familiei din Germania 75% din tot. Mie personal – nimic. Nu am avut posibilitate să iau măcar necesarul din casă pentru copil”, spune Corina Cozlova.

„Totodată, din conturile bancare imaginare despre care vorbește toată lumea, există doar unul singur, care este cu un minus de aproximativ o mie de lei, informația fiind cunoscută și de către părțile din Germania, fiind confirmată la întâlnirea tuturor părților la notar. 

Nu putem observa niciun interes material dintr-un cont cu minus. Este imposibil să nu ai o reacție la calomniile susținute. Sunt minciuni. Nu sunt căsătorită și nici nu am fost, nici cu decedatul, nici cu altcineva”, a mai spus femeia.

Potrivit ei, cele două fiice din Germania au înaintată o cauză civilă împotriva sa, prin care solicită jumătate de milion de lei cu titlu de prejudiciu material și peste 28 de mii de lei –prejudiciu patrimonial. „Oare cine are aici interes material?”, întreabă Corina Cozlova.

Femeia a calificat drept aberante și declarațiile că a sunat la 112 pentru a-și asigura un alibi și că nu a comunicat despre pericolul din casă. Aceasta a citat din declarațiile carabinierilor pe care, în momentul în care a ieșit din casă cu copilul, i-a oprit pe drum. 

Aceștia au raportat că au fost opriți de o femeie cu un copil, care a plecat din casă după ce s-a trezit și a simțit fum. Cazul a fost raportat la unitatea de gardă, iar apoi carabinierii au apelat la poliție. 

Femeia spune că și ea a sunat de pe numărul ei la 112, prezentând în acest sens și discuția cu operatorul. La numărul de urgență a comunicat că în casă este fum, a anunțat numele și adresa concubinului.

Femeia mai spune că din declarația pompierilor care au fost la fața locului reiese că, venind dimineața la incendiu, chemați repetat de altă persoană, au spart ușa și l-au găsit pe bărbat jos, lângă intrare. În cuierul de lângă ușă erau cheile. 

Pompierii au stins focul din una din camere și de la bucătărie, unde ardea un scaun. „Deci, din câte putem observa, este ilogic că decedatul a fost lipsit de viață, fiind la el în casă, cu cheile casei în cuier”, a mai spus Corina Cozlova.

Dosarul este trimis în instanța de judecată. Deocamdată ședințe pe acest caz nu au avut loc.  

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter