main logo
726

Experții explică dacă este riscul ca virusul să ajungă de la mamă la făt

Specialiștii din domeniul sănătății spun că, potrivit ultimelor studii, nu există riscul să se transmită COVID-19 de la mamă la făt, iar în cazul în care femeia gravidă s-a infectat, aceasta în cele mai multe cazuri are forme ușoare și medii ale bolii.

Experții explică dacă este riscul ca virusul să ajungă de la mamă la fătFoto: fanatik.ro

„Noi menționăm de fiecare dată că COVID-19 este o infecție foarte nouă și contagioasă. Studiile care sunt nu demonstrează transmiterea virusului de la mamă la făt și nu demonstrează că se depistează virusul COVID-19 în laptele matern. Promovăm foarte intens ca mamele să-și alăpteze copilul.

Studiile ne mai arată că infecția nu este atât de gravă pentru femeile gravide, dar poate înrăutăți starea de sănătate în cazul în care acestea au careva patologii concomitente. Este foarte important ca în perioada de gravitate femeile să evite aglomerațiile și contactul cu multe persoane”, a spus Tatiana Zatîc, șefa Direcției asistență medicală primară urgentă și comunitară din cadrul Ministerului Sănătății, transmite Știri.md cu referire la telegraph.md.

„Din momentul în care a apărut pandemia a fost efectuat un studiu pe 19 gravide, în urma căruia s-a constatat că 90 la sută din toate gravidele au făcut forme ușoare și medii de infecție cu COVID-19. Din acest motiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încurajează nașterea pe cale naturală și alăptare.

Numai în cazul în care pacienta are simptome mai pronunțate și nu poate alăpta se încurajează storsul laptelui, pentru ca copilul să fie alimentat cu laptele matern”, a declarat Lidia Golubaș, șefa Centrului de Sănătate Măgdăceşti.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu organizat de Ministerul Sănătății.

Menționăm că, până în prezent, în Republica Moldova, coronavirusul de tip nou a fost depistat la 93 de femei gravide.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării