main logo
850

Expert: Proiectul privind securitatea informațiilor trebuie divizat

Expertul organizaţiei WatchDog Valeriu Paşa propune împărţirea proiectului de lege "cu privire la securitatea informaţiilor" în două documente separate.

Expert: Proiectul privind securitatea informațiilor trebuie divizatFoto: ipn.md

Potrivit Infotag, expertul a venit cu această idee, marţi, la audierile publice din parlament consacrate respectivului proiect de lege, transmite Știri.md.

Paşa a propus adoptarea în viitorul apropiat a tuturor amendamentelor la Codul serviciilor audiovizuale în a doua lectură.

Cât despre multe alte modificări aduse legii SIS, legii privind libertatea de exprimare etc., el a propus ca acestea să fie incluse într-un proiect de lege separat şi supuse unor discuţii mai lungi şi mai detaliate.

"Proiectul de lege în forma sa actuală este ceva complet nou la nivelul legislaţiei europene. Nu există exemple de această natură, în vigoare deja la nivelul legislaţiei statelor membre UE. Mă refer la mecanismele, procedurile, conceptele folosite", a spus el.

Potrivit acestuia, ar trebui luată în considerare şi "funcţionalitatea", deoarece simpla blocare a site-urilor nu împiedică răspândirea dezinformării - "trebuie să lucrăm la mecanisme, inclusiv la interacţiunea cu administratorii reţelelor de socializare, pentru ca prevederile legii să fie implementate în practică".

"Şi acordarea de competenţe corespunzătoare SIS în condiţiile actuale este pur şi simplu inacceptabilă. Ar trebui dezvoltat un sistem de contrabalansări, astfel încât un funcţionar de la securitatea statului să nu poată lua astfel de decizii la propria discreţie", a spus Paşa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării