351
0
Expert: Prețurile exagerate la serviciile turistice din Moldova îi sperie pe străini
351
0

Prețurile mari la servicii și diversitatea redusă a pachetelor turistice îndepărtează potențialii vizitatori de Republica Moldova.

Foto: bizlaw.md

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Vlad Bercu, în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, transmite Știri.md.

Vlad Bercu e de părere că deși există un patrimoniu turistic variat, principalele bariere în dezvoltarea ramurii în Republica Moldova este starea de degradare a patrimoniului, care îl face neatractiv, dar și calitatea pachetelor turistice nu este pe măsura așteptărilor străinilor. 

"Se pierde foarte mult la capitolul promovare, care este deseori anemică, dar și costurile sunt comparabile cu alte destinații, care au o ofertă mult mai bună. Problema dezvoltării pieței turismului nu este simplă, mai ales când ești o țară mică, care a trecut prin mai multe crize în ultimii ani. O analiză amplă a verigilor slabe a pieței turismului, dar și perspectivele acesteia se regăsesc în Strategia de dezvoltare a turismului până în anul 2020. Odată implementată lucrurile se vor schimba. Mai există și preferințele turiștilor pe care nu le schimbi peste noapte. Ceea ce este clar este să le arăți că într-adevăr suntem o țară atractivă.

Ultimele date statistice arată că cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost înregistrați din România (58,2%), Ucraina (24,7%), Federația Rusă (7,4%), Bulgaria (1,8%), Italia (1,1%), Germania și Israel (cîte 0,7%), Turcia și Statele Unite ale Americii (cîte 0,6%), Belarus (0,5%), Polonia și Portugalia (cîte 0,4%), Franța și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (cîte 0,3%), Canada (0,2%), Grecia, Irlanda și Olanda (cîte 0,1%)", a menționat jurnalistul.

În concluzie, Vlad Bercu a spus că este necesară elaborarea unor statistici privind consumul turistic, adică costul serviciilor de care au beneficiat vizitatorii.

"Chiar cu probleme pe care le are, turismul din Republica Moldova rămâne un domeniu cu potențial mare, dar care pe departe nu este valorificat", a precizat Vlad Bercu.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter