main logo
649

Expert: În Moldova continuă scăderea activă a populației

"În Moldova continuă tendinţa scăderii active a populaţiei, care a început în 1999", a comunicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicedirectorul Institutului Naţional de Cercetări Economice, Olga Gagauz.

Expert: În Moldova continuă scăderea activă a populațieiExpert: În Moldova continuă scăderea activă a populației

Potrivit agenţiei Infotag, ea a subliniat că specialiştilor le este dificil să spună numărul concret al cetăţenilor republicii din cauza diferitor abordări în calcule, transmite Știri.md

"Biroul Naţional de Statistică (BNS) ţine evidenţa numai a cetăţenilor Moldovei care au reşedinţă în alte state. Adică a celor care au fost scoşi de la toate evidenţele în ţară. Există înregistrarea fluxului de migraţie. Dar aceste cifre spun foarte puţin. Se afirmă că, anual, în Moldova vin circa 3 mii de migranţi. Dacă e să vorbim despre numărul populaţiei Moldovei, atunci, pe baza recensământului din 2014, este vorba de 2,789 mil. de persoane. Acestea sunt persoanele care trăiesc permanent în republică, dar şi care pleacă din ţară periodic", a explicat demograful.

Potrivit ei, în 2004 în ţară locuiau 3,335 mil. de personae.

"Observăm o scădere semnificativă în ultimii 10 ani. Această cifră include până la 100 de mii de persoane care au murit, dar majoritatea, adică peste 400 de mii de cetăţeni, sunt cei care au părăsit ţara", susţine Gagauz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării