main logo
303

Expert: 9 mai, un fel de separare între posibilele coaliţii politice în Moldova

Sărbătoarea de 9 mai devenit un fel de separare între posibilele opţiuni pentru coaliţiile politice în Moldova, susţine fostul viceprim-ministru, Alexandru Muravschi.

Expert: 9 mai, un fel de separare între posibilele coaliţii politice

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris pe Facebook că "Partidul Socialiştilor trebuie să renunţe la încercările de a găsi o cooperare cu ACUM, chiar dacă blocul ar accepta toate condiţiile lor", transmite Știri.md.

În opinia sa, "după declaraţiile liderilor blocului, ale unor deputaţi şi simpatizanţi ai săi, precum şi după comportamentul blocului în Ziua Victoriei, orice colaborare cu aceştia ar trebui pur şi simplu nici să nu fie".

Muravschi a remarcat că "socialiştii nu pot coopera cu forţele care au viziuni naziste, indiferent de cât de frumoase haine ale aşa-numitul patriotism ar purta".

Expertul consideră că "este posibilă căutarea unor forme de cooperare cu PDM, cu condiţia obligatorie de a asigura separarea reală a puterilor, egalitatea în aplicarea legilor pentru toţi, scoaterea instituţiilor de stat de sub influenţa partidelor oligarhice, realizarea reformelor prevăzute de Acordul de Asociere cu UE, restabilirea relaţiilor comercial-economice normale cu Rusia şi alte ţări din UEEA".

Muravschi susţine că o a doua opţiune posibilă este "pregătirea completă pentru alegerile parlamentare anticipate, care trebuie să aibă loc cel târziu în septembrie".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării