main logo
471

Experiment: Cât de practicabile sunt benzile pentru bicicliști în Chișinău

Cu piloni sau fără, trotuarele din Chișinău, cel puțin de pe bulevardul Ștefan cel Mare, sunt aglomerate cu mașini, ceea ce provoacă dificultăți de deplasare pentru pietoni.

Cât de practicabile sunt benzile pentru bicicliști în ChișinăuColaj: Știri.md

Aceștia, la rândul lor, îngreunează deplasarea bicicliștilor pe pistele special amenajate (este vorba de benzile de culoare roz), transmite Știri.md cu referire la diez.md

De la vorbe multe am trecut la fapte și am decis să realizăm un experiment pentru a testa cât de prietenoase sunt aceste piste pentru bicicliști.

În acest sens, am optat pentru itinerarul de pe Ștefan cel Mare intersecție cu Ismail până la sensul giratoriu de pe strada Ion Creangă. Apoi același traseu îl repetăm pe cealaltă parte a trotuarului, adică de pe strada Ion Creangă până la Ștefan cel Mare intersecție cu Ismail.

Așadar, în total am parcurs distanța de 8 km dus-întors.

Putem spune cu certitudine că cel mai aglomerat și problematic trotuar este cel din partea stângă în direcția sensului giratoriu de pe strada Ion Creangă. Anume această porțiune am parcurs-o cu multe obstacole (oameni împrăștiați haotic pe trotuar și pe pista de bicicliști, mașini parcate pe pistă).

Din câte am observat, majoritatea oamenilor nu cunosc despre faptul că bicicliștii au prioritate pe această pistă. La sfârșit de itinerar, reporterul Diez a avut un mini-accident pe trotuar, din motiv că un pieton se deplasa lejer pe pistă, iar într-un moment brusc a ieșit în direcția bicicletei, astfel creând o situație periculoasă pentru ambele persoane.

Reporterul i-a spus că „Această pistă este destinată pentru bicicliști”, iar replică doamna i-a răspuns: „Unde este scris acest lucru?”.

Vedeți mai jos experimentul cu bicicleta realizată de echipa #diez.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării