main logo
985

Exemplu din Minsk: De ce are nevoie Moldova de Chişinău Arena

O arenă multifuncţională modernă este garanţia dezvoltării nu doar a sportului, ci a întregii ţări. Un astfel de complex sportiv, construit de mai mulţi ani în oraşul Minsk, este un exemplu în acest sens.

Exemplu din Minsk: De ce are nevoie Moldova de Chişinău ArenaDe ce are nevoie R. Moldova de Arena Chişinău

Arena din capitala Belarusului este o adevărată atracţie pentru competiţii sportive internaţionale, dar şi pentru artişti celebri, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Complexul multifuncțional din Minsk are trei obiective: un velodrom, un patinoar şi cel mai important - un palat de gheaţă, unde se joacă hochei. Construcţia Minsk-Arena a început în 2006, iar în 2009 a fost dat în exploatare velodromul. Pista are o lungime de 250 de metri şi o bandă separată pentru rolleri.

În ianuarie 2010, a urmat deschiderea patinoarului şi a palatului de gheaţă. Pe cele trei terenuri se pot practica 28 de tipuri de sport.

"De exemplu, vineri, la Minsk Arena a avut loc un meci de hochei, iar sâmbătă a fost un meci de baschet. În cursul unei nopţi, totul a fost reamenajat pentru meciul de baschet, care a avut loc aici. Iar duminică, la ora 17:00, am avut din nou un meci de hochei, şi iarăşi totul a fost reamenajat", a spus Artur Joli, purtător de cuvânt Minsk-Arena.

La Minsk-Arena au loc nu doar competiții sportive importante, dar şi foarte multe concerte cu artişti de top:

"După ce Minsk-Arena a fost inaugurată, au început să vină artişti de top. Până atunci, nu era nici un loc în oraş unde să fie organizate concerte grandioase. Este un complex super tare, nu doar pentru sport, ci şi pentru concerte."

În caz de necesitate, complexul se poate transforma şi în platou de filmare. Meciul de hochei dintre echipele URSS și Canada din pelicula "Legenda numărul 17" a fost filmat anume la Minsk-Arena.

"Aici au fost filmate meciurile acelei seri memorabile, care este o scenă esenţială în film. Arena-Minsk este foarte asemănătoare cu "Forumul" din Montreal, unde au avut loc aceste meciuri", a spus Artur Joli, purtător de cuvânt Minsk-Arena.

În aproximativ un an, şi ţara noastră va avea un complex sportiv multifuncţional modern. În această lună, a început construcţia Arenei Chişinău.

Complexul este ridicat de o companie turcească pe o suprafaţă de 10 hectare şi va putea găzdui cinci mii de spectatori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării