main logo
14436

Ex-șef al INI: Compania de pază a lui Plahotniuc interceptează ilegal și în prezent

Compania privată de pază Argus, care aparține lui Vlad Plahotniuc, și care dispune de tehnică performantă de filare și interceptare, ar continua să efectueze ilegal interceptări și în prezent.

Macovei: Compania de pază a lui Plahotniuc interceptează ilegal și azi

Declarația a fost făcută de fostul șef de la Inspectoratul Național de Investigații (INI), Anatol Macovei, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la tv8, transmite Știri.md cu referire la Unimedia. 

Potrivit fostului șef al INI, o bună parte din interceptările de pe vremea guvernării PDM erau efectuate de Argus, compania privată de pază care aparține lui Vlad Plahotniuc.

Anatol Macovei susține că aparatajul de care dispune Argus este mai performant și mai sofisticat decât cel al SIS și lucrează bine mersi și în acest moment. 

„Interceptările continuă și în prezent, fără îndoială”, a precizat acesta.

În 2011-2012, în presă au apărut informații precum că Argus a cumpărat și importat în țară tehnică performantă de filare și interceptare și a făcut acest lucru oficial, cu permisiunea Serviciului de Informații și Securitate.

În 2013, compania a fost implicată în scandalul cu filarea și interceptarea convorbirilor telefonice ale mai multor demnitari, potrivit jurnal.md

Atunci Argus a ajuns în atenția Serviciului de Securitate al Procuraturii, care anunțase că pornise un dosar penal. 

În afară de încălcarea dreptului la viață privată, procurorii investigau compania particulară și pentru contrabandă și crearea sau conducerea unei grupări criminale. 

Atunci firma era condusă de finul de cununie al lui Plahotniuc, Dorin Damir, iar administrator era fostul director al CCCEC (acum CNA), Valentin Mejinschi.

În prezent, compania Argus administrată de Valentin Zubic, ex-viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării