main logo
893

Ex-procurorul Ion Diacov a scăpat de două dosare penale

Procuratura Generală l-a scos de sub urmărire penală pe fostul şef al Procuraturii municipiului Chişinău, Ion Diacov, şi a clasat două procese penale pornite pentru o pretinsă escrocherie şi abuz în serviciu, soldate cu urmări grave.

Ex-procurorul Ion Diacov a scăpat de două dosare penale

Procurorii au explicat ordonanţa prin faptul că în acţiunile lui Diacov lipsesc elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de articolul 190 din Codul penal. Procesul penal a fost pornit în luna februarie a anului curent, în baza unei plângeri a Mariei Morozan, văduva cunoscutului om de afaceri Constantin Morozan. Femeia a declarat că fostul şef al Procuraturii Chişinău, Ion Diacov, i-a deposedat familia de 600.000 de lei în urma unui accident provocat de businessman, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Familia Morozan a contestat la procurorul ierarhic superior ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale pe numele lui Diacov. Plângerea a fost respinsă printr-o ordonanţă semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, care a motivat că este vorba de raporturi juridice civile.

Familia Morozan este nemulţumită şi se pregăteşte să atace în instanţă ordonanţa procurorilor.

În cel de-al doilea caz, fostului şef de la Procuratura Chişinău i se incrimina că a semnat ordonanţa de pornire a unui dosar penal pe numele unui medic renumit, care a fost şantajat şi torturat psihologic de către foştii subalterni ai lui Diacov.

Procurorul pe caz şi-a motivat decizia de a-l scoate pe Diacov de sub urmărire penală pe motiv că acţiunile sale nu întrunesc componentele infracţiunii imputate.

Ion Diacov a pledat nevinovat în ambele cazuri.

Ion Diacov a plecat din fruntea Procuraturii Chişinău în decembrie 2015, funcţia sa fiind preluată de Igor Popa. Tot atunci, Diacov a părăsit sistemul şi s-a pensionat.

Fostul procuror este activ pe reţelele de socializare. În 2019, el a fost candidatul Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, la funcţia de primar al municipiului Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării