main logo
1556

Ex-procuror, pe banca acuzaților pentru estorcare de bani de la colonel

Fostul procuror militar din Bălți, Vadim Cebotari, a ajuns pe banca acuzațiilor pentru trafic de influență, fiind denunțat de către un colonel din Armata Națională.

Ex-procuror, pe banca acuzaților pentru estorcare de bani de la colonel

Procesul a început marți, 12 iunie, la Judecătoria Bălți.

Vadim Cebotari este învinuit că în iulie 2016, în timp ce deținea funcția de șef-interimar al Procuraturii militare din Bălți, a estorcat 1 mie de dolari de la comandantul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălți, colonelul Veaceslav Rusu. Procuratura militară intentase pe numele lui Rusu un dosar penal pentru neglijență, iar Cebotari a cerut banii pentru a asigura „cercetarea obiectivă” a cazului, transmite Ştiri.md cu referire la CrimeMoldova.

Colonelul Rusu a declarat în instanță că Vadim Cebotari s-a adresat la el cu rugămintea de a-i găsi un loc de muncă în armată, deoarece Procuratura militară urma să fie lichidată. Atunci colonelul l-a rugat pe procuror să examineze obiectiv dosarul. Cebotari i-a dat garanții că dacă achită 1 mie de dolari, cazul va fi cercetat obiectiv și nu v-a fi transferat la altă Procuratură.

Denunțătorul a mai spus că i-a dat inițial lui Cebotari 500 de dolari, iar restul urma să-i dea „după rezultat”.

Potrivit declarațiilor făcute în instanță de către colonelul Rusu, Cebotari estorca de la el lunar diferite sume de bani sau bunuri materiale și până a-i fi intentat dosarul.

Fostul procuror a refuzat să facă declarații despre caz. Pentru trafic de influență, legislația penală prevede o amendă de la 200 de mii la 300 de mii de lei sau până la 5 ani de închisoare.

procuror.jpg

procuror2.jpg

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării