main logo
3900

Ex-ministrul Educației Igor Șarov a devenit noul rector al USM

Ex-ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, este noul rector al Universității de Stat din Moldova (USM), conform rezultatelor turului doi al alegerilor, desfășurat astăzi.

Ex-ministrul Educației Igor Șarov a devenit noul rector al USM

Turul doi al concursului s-a desfășurat între Igor Șarov şi Florentin Paladi, decanul Facultății de Fizică și Inginerie din cadrul USM, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md

Potrivit rezultatelor, Şarov a devenit învingător, în urma unui scor strâns de 374 la 331 de voturi ale electorilor care au participat la alegeri.

Igor Şarov a fost lector la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie, lector superior, conferențiar universitar. 

În 2009 a fost decan al Facultății de Istorie şi Filozofie a Universității de Stat din Moldova. Ulterior, a deținut funcția de viceministru, secretar de stat general şi ministru al Educaţiei.

Acesta publicat peste o sută de articole ştiinţifice, studii, monografii (unele în colaborare), culegeri de documente, care au văzut lumina tiparului la Chişinău, Iași, București, Oradea, Cluj-Napoca, Moscova, Manchester şi în alte orașe.

Amintim că, pe 9 noiembrie, după ce Igor Șarov, alături de alți trei colegi, a fost revocat din funcție, acesta a declarat că intenționează să revină la cercetare și și-a propus să devină rectorul USM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării