main logo
788

Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, pierde competiția pentru șefia OMC

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) urmează să anunțe vineri că trei din cei opt candidați înscriși în cursa pentru ocuparea funcției de șef al Organizației nu au trecut în etapa următoare a concursului.

Ex-ministrul Tudor Ulianovschi pierde competiția pentru șefia OMC

Printre cei trei care nu trec în runda următoare se află și moldoveanul Tudor Ulianovschi, ex-ministrul de Externe, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Citând surse din OMC, Bloomberg scrie că în afara concursului pentru ocuparea funcției de șef al Organizației Mondiale a Comerțului rămân mexicanul Jesus Seade, egipteanul Hamid Mamdouh și moldoveanul Tudor Ulianovschi.

Cei trei nu ar fi acumulat suficient sprijin în prima rundă din cele trei.

Egipteanul Hamid Mamdouh a confirmat pentru Reuters că acesta este eliminat din concurs, în timp ce echipele candidatului mexican și a celui moldovean nu au oferit, deocamdată, niciun comentariu.

În cursă ar rămâne candidații din Marea Britanie, Coreea de Sud, Kenya, Nigeria și Arabia Saudită.

Postul vacant la șefia OMC a apărut atunci când directorul general brazilian, Roberto Azevedo, a decis să demisioneze la sfârșitul lunii august, cu un an înainte ca mandatul său să expire, în 2012, într-un moment în care OMC se confruntă cu impactul economic al crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) si cu criticile președintelui SUA, Donald Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării