main logo
3177

Ex-ministrul Chirinciuc a fugit din Moldova după pronunțarea sentinței

Procuratura Generală ne-a anunțat azi-dimineață printr-un comunicat de presă că fostul ministru al transporturilor a fost condamnat la 3 ani și șase luni de detenție și că sentința este executorie, doar că Iurie Chirinciuc a reușit să părăsească hotarele R.Moldova.

Ex-ministrul Chirinciuc a fugit din țară după condamnare

După publicarea știrii privind condamnarea sa, redacția Deschide.MD a fost notificată de către un cititor că Iurie Chirinciuc a fost văzut aseară în jurul orei opt în punctul de trecere Sculeni, într-un automobil de model Skoda Superb.

De altfel, informația se leagă cu ceea ce ne-a spus și avocatul său, Serghei Cârlig și anume că „nici apărarea și nici clientul lor nu au fost prezenți la pronunțarea hotărârii”, ci doar la dezbaterile judiciare care au avut loc ieri la Curtea de Apel. 

Precizăm că Iurie Chirinciuc deține și cetățenia română.

Procuratura Generală a expediat azi-dimineață un comunicat de presă în care anunță: Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va sta după gratii. 

Astfel, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, fostul ministru a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani. Tot ieri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40.000 lei şi 5.500 euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie, mai spune PG în comunicat. 

Amintim că, în august 2017, Judecătoria Chișinău l-a condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare și o amendă de 15 mii de lei pe fostul ministru liberal al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu. Procurorii au explicat atunci viteza de instrumentare a dosarului prin faptul că inculpatul ar fi semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării