main logo
1799

Ex-ministru: Cazați personalul medical în hotele, pensiuni, cămine

Ex-ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, vine cu un apel către conducerea țării după ce un număr impunător de personal medical a fost diagnosticat cu COVID-19 în Moldova.

Ex-ministru: Cazați personalul medical în hotele, pensiuni, cămineFoto: știri.md

Nemerenco cere care medicii să nu plece la sfârșit de tură acasă, pentru că există riscul de a-și îmbolnăvi familie, dar să fie cazați în hotele sau pensiuni, transmite Știri.md

"Stimați oficiali,
Cazați cât încă nu e târziu tot personalul medical de pe prima linie și ambulanță în hotele, pensiuni, cămine. La numărul de personal care se află permanent sub riscul infectării, va veni un nou val de îmbolnăviri - membrii familiilor lor. Ați promis nu odată că veți caza personalul. Și câte cadre medicale avem astăzi cazate? Așa a procedat China, și Italia, și celelalte țări. De ce la noi se mișcă lucrurile atât de greu?", este mesajul Alei Nemerenco. 

Știri.md amintește că 215 lucrători medicali din Republica Moldova sunt diagnosticați cu coronavirus.

Precizăm că la ora actuală, în R. Moldova avem înregistrate 752 de cazuri pozitive cu COID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 14 decese din cauza COVID-19, iar 28 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării