main logo
1093

Ex-ministru al Apărării: R. Moldova ar reprezenta o miză pentru Rusia

Republica Moldova ar reprezenta o miză pentru Federația Rusă din punct de vedere geopolitic. O spune ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, invitat în cadrul ediției din 11 octombrie a emisiunii „Freedom”.

Ex-ministru al Apărării: R. Moldova ar reprezenta o miză pentru RusiaFoto: tv8.md

Acesta a mai menționat că Federația Rusă și-ar dori „un nou guvern care ar fi devotat Rusiei și ar deveni peste noapte dușmanul Ucrainei”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Moldova pentru Rusia nu contează din punct de vedere militar. Din punct de vedere politic, noi suntem un factor neglijabil pentru ruși. 

Ei vor destabilizarea situației, ei vor proteste în Moldova, un nou guvern care ar fi devotat Rusiei și ar deveni peste noapte dușmanul Ucrainei care să blocheze căile de acces către Ucraina, coridoarele de transport, să deschidă aeroportul pentru navele rusești sau pentru rușii care vin prin Istanbul sau alte țări, să-și poată completa trupele din Transnistria”, a precizat Șalaru.

„Ei caută cu disperare pe cineva care să le servească drept exemplu pentru propriul electorat, să le spună: Am obținut victoria, un stat din Europa se opune tuturor deciziilor, uitați-vă ce proteste”, a adăugat directorul Muzeului Militar, Sergiu Cataraga.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării