main logo
11485

Ex-deputatul Alina Zotea a postat pe Facebook buletinul de vot completat

Fostul deputat al Partidului Liberal Alina Zotea a afișat pe Facebook o imagine cu buletinul său de vot completat, fiind primul astfel de caz făcut public în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Acum, aceasta riscă o amendă, iar votul său în cadrul alegerilor prezidențiale, dar și al referendumului urmează să fie anulat.

Ex-deputatul Alina Zotea a postat pe Facebook buletinul de vot completatColaj: Știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alina Zotea a publicat o fotografie în care „se laudă” că și-a exercitat dreptul la vot, însă a uitat că nu are voie să pozeze buletinul de vot completat, transmite Știri.md.

„Am votat astăzi de dimineață la Nisa, Franța, pentru referendum și alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Este un moment istoric pentru toți moldovenii, un moment în care decidem viitorul țării noastre: ne dorim să aducem Europa acasă!  Prin votul meu am spus un DA hotărât pentru viitorul european al Moldovei, pentru stabilitate, prosperitate și pentru un drum clar spre Uniunea Europeană. Votul fiecăruia dintre noi contează, iar astăzi avem șansa de a ne apropia și mai mult de valorile și standardele europene, lăsând în urmă incertitudinile trecutului. Sper ca toți cei care își doresc o Moldovă modernă, ancorată în valorile democratice, să participe la acest moment decisiv”, a scris Alina Zotea pe Facebook.

Amintim că fotografierea ori expunerea publică a buletinului de vot completat sau scoaterea neautorizată a buletinului înmânat pentru votare din localul secției de votare se sancționează cu avertisment sau cu amendă de până la 2.500 de lei.

De menționat că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Totodată, până la ora 09:00, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu. Dintre acestea, 34 de incidente au fost verificate și confirmate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării