main logo
989

Ex-angajat al Biroului de Migrație, condamnat pentru trafic de influență

Un fost inspector superior al Secției regionale Centru a Biroului Migrație și Azil a MAI, actualmente angajat al IGPF, a fost găsit vinovat de trafic de influență. Acesta a primit o amendă de 150.000 de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de trei ani, dar și confiscarea a 400 de euro în beneficiul statului.

Ex-angajat al Biroului de Migrație, condamnat pentru trafic de influență

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în anul 2018, de către Centrul Național Anticorupție, în baza unui autodenunț, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor cauzei, inculpatul, prin intermediul unui mijlocitor, a pretins și a primit de la un cetățean al Israelului 400 de euro, în schimb afirmând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul IGPF, de la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Acesta a dat asigurări că i-ar putea determina pe aceștia să permită ieșirea de pe teritoriul R. Moldova a străinului fără tragere la răspundere contravențională pentru depășirea termenului de aflare legală pe teritoriul țării noastre.

Totodată, procurorii aduc la cunoștință că inculpatul a fost condamnat pentru aceleași fapte, sentința fiind dată de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la data de 12 mai 2020.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării